Malzemeler ; 2 kişilik
(biberler iri olduğu için, küçük biberlerle 4-6 adet)
- 2 adet dolmalık biber
- 100 gr kadar kıyma
- 1 küçük soğan
- 1/2 yemek kaşığı biber, 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 dal maydonoz
- 1 çay bardağı pirinç
- tuz, karabiber
- sıvıyağ
Yapılışı;
- Biberleri yıkayın ve yanlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini ayıklayın.
- Kıyma, yıkanmış pirinç, salça, kıyılmış maydanoz ve ince doğranmış soğanı karıştırın. Yeterince sıvıyağı, tuzunu ve biberini ekleyin ve karıştırın.(Ben elimle yoğuruyorum).
- Biberlerin içine dolma içini bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Üzerlerine dilim domates koyun.
- Yarım kaşık kadar salçayı 1 su bardağı su ve 1 kaşık sıvı yağla karıştırıp tencerenin dibine ekleyin. Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin..
- Yoğurtla servis yapın..
Afiyet Olsun