Malzemeler;
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 adet sogan, ince dogranmis
- 1 kucuk havuc, kucuk dogranmis
- 1 dis sarimsak
- 1 adet patates, kucuk dogranmis
- 1/2 yemek kasigi biber ve domates salcasi (herbirinden)
- 2 yemek kasigi siviyag
- 1-1,5 lt tavuk veya et suyu
- 1 tatli kasigi nane
- 1/2 tatli kasigi feslegen
- tuz ve karabiber
- 1,5 yemek kasigi kadar tereyag (arzu edilirse)
Yapilisi;
- Sogan, havuc ve sarimsagi yagda yumusayana dek kavurun. Salca ilave edin.
- Patatesi ve yikanmis ve suyu suzulmus mercimegi ilave edin, karistirin.
- Tuzu ve biberi ekleyip orta ateste mercimek eriyene dek pisirin.
- Atesten alip ince tel suzgecten ya da el blenderindan gecirin.
- Arzu ederseniz kucuk bir tavada tereyagini eritip 1-2 dk kadar nane ve feslegeni kavurup sicak corbaya ekleyebilirsiniz ki cok leziz oluyor bu sekilde:)
Ben genelde, suzdukten sonra corbanin uzerine ekliyorum nane ve feslegeni..
Feslegeni son denemelerimde kullanmaya basladim, hos bir aroma verdi, deneyin derim....
Afiyetle...