Malzemeler;
- 1 adet yumurta
- 1/2 kg un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- karabiber, tuz, kimyon, kırmızı biber
- Ilık su
Sos İçin;
- 1/2 kilo yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
- Un, ılık su ve yumurta ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10-15 dk kadar dinlendirin.
- Bu arada cok ufak doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz ve kıymayı karıştırın. Arzunuza göre baharatları ekleyin. Yoğurun.
- Hamurunuzdan küçük bezeler yapıp börek hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın. 1,5- 2 cm uzunluğunda şeritler kesin. Daha sonra bu şeritlerdende kareler keserek içlerine fındık büyüklüğünde kıymalı malzemeden koyarak üçgen şeklinde kapatın. Tüm hamur bitene kadar işleme devam edin.
- Derin bir tencerede yeterince suyu kaynatın. Tuz ekleyip kaynayan suya mantıları salın. 10- 15 dk kadar haşlayın. Arada bakarak yumuşadığını kontrol edin.
- Bu arada sos için tereyağı eritin ve kırmızı biberi ekleyin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
- Pişen mantıları geniş ve yayvan bir kaba süzün. Tabaklara mantıyı koyup üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı gezdirin. Sıcak servis yapın..
Afiyet Olsun