Konu: KiREmitTe ALabaLık Paz Ekim 19, 2008 2:55 pm
KiREmİtTe ALabaLık HazıRLanıŞı :
Malzemeler
1. Öncelikle 1 adet 200 250 gr arası içi temizlenmiş, kafası üzerinde kalacak şekilde hazırlanmış alabalık
2. Yarım adet domates (kabuğu soyulmuş)
3. Yarım adet sivri biber
4. Yarım adet (küçük boy) kuru soğan
5. 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
6. 1 tatlı kaşığından az (silme) tereyağı
7. Yarım çay kaşığı tuz (tuzsuz da olabilir) » İsteğe göre 2.diş sarımsak Hazırlanışı
Öncelikle, kiremit yağlanır(hafifçe) ve hazırlanmış alabalık kiremitte, sırtı yüzgeci tamamen kenara sıfırlanacak şekilde yatırılır. Karın kısmı boşta kalacak şekilde.
Sosunun Hazırlanışı :
Domates, kuşbaşı şekilde kesilir. Sivri biber halka şeklinde kesilerek domatese ilave edilir, daha sonra kuru soğan çok inceltilmeden kuşbaşı kesilerek bunlara 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ilave edilir hepsi bir kabın içinde hafifçe çevrilip karıştırılır. İsteğe göre 2 diş sarımsak bu karışıma önerilir ve tüm bu karışım, kiremitte daha önce koyduğumuz alabalığın, karın boşluğu da dâhil olmak üzere alüminyum folya ile kapatılır
Pişirme :
200 dereceye ayarlanmış fırına koyulur ve ilk 10 dakika pişirilir sonra fırının kapağı açılarak kiremittin üstüne örtülü folya çıkarılır ve fırın 300 dereceye getirilip 10 dakika daha pişirilir. Bu ikinci pişirme balın daha iyi kızarmasını sağlar AFIYET OLSUN