Erikli, Saroz Körfezi´nin yazları en yoğun yerleşimi olan köyü...
Saroz Körfezi´nin kendi kendini temizleyen bir deniz olduğu söylenir hep. Sualtı akıntılarının fazla olması ve yöredeki sanayileşmenin yoğun olmaması da buna etken. Ayrıca, burası Ege Denizi´nin tuzluluk oranı en yüksek körfezlerinden biri. Kum çok güzel, sıfırdan derinleşen plaj ı gündüzleri hareketli ama alışık olduğumuz türden bir ´et ete´ kalabalıktan uzak. Akşamüstleri hafif bir esinti bunalmamanızı sağlıyor.
Erikli, Saroz Körfezi´nin yazları en yoğun yerleşimi olan köyü. Kış mevsiminde nüfusu çok az, sadece birkaç yerli ve emekli yaşıyor. Merkez yazlıklarla dolmuş, buna karşın, yazlığa gidemeyenler de evlerini kiraya veriyor. Her yerde ´kiralık´ ilanları göze çarpıyor. Ayrıca, pansiyonlar ve oteller de çok cazip fiyatlarda. Birçoğu kumsalın hemen yanında veya birinci paralel sokakta yapılmış. Saroz Körfezi´nin kendi kendini temizleyen bir deniz olduğu söylenir hep. Sualtı akıntılarının fazla olması ve yöredeki sanayileşmenin yoğun olmaması da buna etken. Ayrıca, burası Ege Denizi´nin tuzluluk oranı en yüksek körfezlerinden biri. Kum çok güzel, sıfırdan derinleşen plajı gündüzleri hareketli, akşamüstleri hafif bir esinti bunalmamanızı sağlıyor.
Gökçeada, Erikli sahilinin hemen karşısında. Eğer tekneniz varsa, 45 dakikada ulaşmanız mümkün. Yok gidemezseniz, adayı uzaktan seyretmek de güzel. Deniz ve deniz sporlarından sıkıldığınız günlerde, civar köyleri gezmek çok keyifli. İbrice, Danişment, Koruklu, Çeltik, Beyköy ziyaret edilebilir. Köylerde yaşayan halk çok medeni ve güler yüzlü. Meyhane kültürü çok yaygın. Bir tek sorun çıkmadan, uzun saatler oturup içki içilebiliyor ve yenebiliyor. Ayrıca, yerleşim bölgesinin civarı orman, çok güzel yürüyüşler yapılabiliyor.
Erikli´de dalış, sörf ve yelken yapılabiliyor. Otellerin anlaşmalı olduğu dalış okulları sezon boyunca hizmet veriyor. Tek dezavantajı, sezonun kısalığı. Sadece okulların kapalı olduğu, sınavların yapılmadığı temmuz ve ağustos aylarında, daha çok yazlıkçılarla doluyor. Oysa yerliler, eylül ayının daha iyi ve sakin olduğunu söylüyor.
Yunanistan´a yakınlığı sebebiyle, son yıllarda komşu ülkeden gelen ziyaretçileri de görmek mümkün Erikli´de. Keşan pazarına gelenlerin bir kısmı, ülkelerine dönmeyip geceyi de Erikli´de geçiriyor.
Sakin turizm için çok uygun. Bangır bangır müzik çalan gezi tekneleri yok. Sahile uzanan otellerin barları -ki sadece iki tane var- gece yarısı olmadan seslerini kısıyor. Yıldızları ve ayı seyretmek için kumsalda gece yürüyüş yapmak da çok güzel. Gürültü olmayınca, geriye sadece dingin bir Ege manzarası kalıyor.
Yemekler tek kelimeyle nefis. Çeşit çeşit balık sizi bekliyor. 50 kiloluk orfozların çıktığı oluyor. Ayrıca, sardalye, yaprak sarma, Edremit´ten gelen sıkma zeytinyağı, zeytin, sert beyazpeynir... İnsanın yedikçe yiyesi geliyor.
Erikli bol yürüyüşlü, denizli ve güzel yemekli bir tatil için çok uygun. Ulaşımı kolay ve İstanbul´a yakın. Tatilden beklentiniz sakinlik ve güzel denizse, Erikli´de fazlası var.